Thursday, October 26, 2017

PRINGATAN HARI PAHLAWAN - Bahasa Sunda

BIANTARA DINA ACARA PRINGATAN DINTEN PAHLAWAN
Diantara, Bahasa Sunda, Singkat, Terbaik, Pidato
BIANTARA DINA ACARA PRINGATAN DINTEN PAHLAWAN

Assalamu’alaikum warahmatullohi wabarotuh
Saderek sakantenan anu berbahagia
Ngaliwatan mimbar biantara ayeuna leuwih tiheula marilah urang bersyukur ka Alloh SWT.luhur karunia nikmat sarta rahmat-Na dugi urang tiasa mengahadiri acara dina kaayaan damang wal afiat. Mugi-mugi luhur kehadiran urang ayeuna ngahontal ridho Alloh SWT.  
Salam sejahtera mugi-mugi angger tercurahkan ka baginda nabi ageung Muhammad Saw.di manten beliaulah anu mend’wahkan ka jalmi ti jaman kapeutingan nuju jalan jaman caang benderang nyaeta kalawan ngabantun misi islam. Sarta mugi-mugi urang kaasup umat na anu satia.

Saderek seiman sarta seakidah anu dimegahkeun Alloh............... 
Benerna dina ping sapuluh nopember warsih.............sok urang ngingetan minangka dinten pahlawan. Naon oge anu urang rasakeun ayeuna,sakumna na nyaeta mangrupa kenging perjuangan para pahlawan anu atos gugur miheulaan urang.ku lantaran eta kanggo urang ayeuna nyaeta ngeusian sarta ngajagi ka kamerdikaan eta sorangan kalawan perkawis-perkawis anu ngabantun mangpaat kanggo umat jalmi,tangtos na kapake sakaligus mere mangpaat kanggo kemaslahatan umat. Sarta urang ngarobah na supados barobah kaayaan nambahan langkung maju ti kaayaan kapungkur. Disamping eta deui supados urang ieu tiasa ngarobah kaayaan ka diri urang sewang-sewang,margi naon wargi-wargi seiman sarta seperjuangan anu berbahagia. Margi tanpa urang robih kaayaan sarta nasib anu aya ka diri urang mangka bade angger sarta Alloh teu pisan-pisan bade ngarobah na. Ngeunaan perkawis ieu,langkung tangtos na marilah urang perhatikan bade firman Alloh SWT.yaktos anu hartina : 

Saestuna Alloh eta moal ngarobah nasib hiji kaum ku kituna para kaum eta sorangan anu ngarobah nasib na sorangan. Sarta anu pangpentingna kanggo urang minangka generasi penerus ka perjuangannya .marilah urang memanjatkeun do’a kepda Alloh SWT.luhur perjuangan dina membela bangsa sarta nagara tercinta indonesia ieu,mugi-mugi ditarima ku Alloh SWT. Sarta ngahontal hiji tempat disisi-Na. Dina Al Qur’an Alloh SWT. Oge berfirman,anu hartina : Jalmi-jalmi anu boga iman sarta berhijarah sarta bajoang dina jalan Allah kalawan harta-harta maranehanana sarta jiwa awak na,mangka maranehanana eta pisan disisi Alloh bade ngahontal kabagjaan. 

Kitu biantara dina acara mepeling dinten pahlawan ayeuna,gampil-mudahan mere mangpaat sarta tiasa urang fahami. Ahir sanggem. 
Wassalamu’alaikum warahmatullohi wabarokatuh.

banner
Previous Post
Next Post

0 komentar: