Friday, November 10, 2017

Hari Kesehatan dan Keselamatan Kerja (Internasional) - B. Sunda

Dinten Kasehatan sarta Kasalametan Damel (Internasional) 

Hari Kesehatan dan Keselamatan KerjaBudaya kasalametan sarta kasehatan damel nasional nyaeta salah sahiji di mana hak luhur lingkungan damel anu aman sarta damang dipihormat di sadaya tingkat , di manten pamarentah,pangusaha,sarta padamel sacara aktip berpartisipasi dina ngajamin lingkungan damel anu aman sarta damang ngaliwatan sistem hak,tanggel walon anu ditetepkeun sarta pancen. Prioritas pangluhurna nyaeta prinsip pencegahan. 

Organisasi Buruh Internasional (International Labour Organization / ILO) menandai ping 28 April minangka Dinten Kasalametan sarta Kasehatan Damel Sedunia. poe eta mangrupa kampanye sacara internasional kanggo mempromosikeun damel anu aman,damang sarta meujeuhna di sakumna dunya. sajaba ti eta ILO oge langkung memprioritaskeun pencegahan kacilakaan sarta panyakit alatan damel sacara global. Ieu mangrupa kampanye kanaekan kasadaran anu dimaksadkeun kanggo memusatkeun perhatian internasional dina tren anu wedal di widang kasalametan sarta kasehatan damel sarta badagna tatu,panyakit,sarta tiwasna patali pagawean di sakumna dunya. 

Kampanye ILO sedunia warsih 2017 kanggo Kasalametan sarta Kasehatan di Tempat Damel berfokus dina kaperluan kritis kanggo nagara-nagara kanggo ngaronjatkeun kapasitas maranehanana dina ngumpulkeun sarta ngamangpaatkeun data kasalametan sarta kasehatan damel anu tiasa dibisa dipercayakeun (K3). Agenda kanggo pangwangunan berkelanjutan PBB 2030 anu diadopsi dina ping 25 September 2015 ngawengku rencana tindakan global kalawan udagan husus kanggo mungkas kamiskinan, nangtayungan planet ieu, sarta ngajamin kamakmuran kanggo sadaya jalmi. Kalawan diadopsi, kapasitas kanggo ngumpulkeun sarta ngamangpaatkeun data K3 anu bisa dipercaya oge barobah kaayaan perkawis anu diperlukeun pisan kanggo nagara-nagara kanggo nyumponan komitmen maranehanana dina mengimplementasikeun sarta ngalaporkeun sababaraha ti 17 tujuan pangwangunan berkelanjutan sarta udagan maranehanana.

Tujuan pangwangunan berkelanjutan, hususna, mikeun promosi " pertumbuhan ekonomi inklusif sarta berkelanjutan, pagawean caos sarta produktif sarta pagawean anu meujeuhna kanggo sadaya " sarta Sasarannya berfokus dina " panangtayungan hak-hak buruh sarta promosi lingkungan damel anu aman sarta aman kanggo sadaya padamel. Sababaraha konvensi ILO K3 oge mewajibkeun nagara anggota anu meratifikasi kanggo netepkeun mekanisme pengumpulan sarta pemanfaatan data K3 anu bisa dipercaya kanggo tujuan pencegahan. Kalawan kitu kaayaanana data ieu mangka tiasa dipake kanggo mendeteksi bahya anyar sarta mamala anu wedal, identifikasi sektor picilakaeun,pengembangan tindakan pencegahan,sarta penerapan kawijakan,sistem sarta program di tingkat internasional, tingkat nasional sarta pausahaan. Data K3 mikeun dasar kanggo netepkeun prioritas sarta ngukur kamajuan. 

Kanggo ngarojong nagara-nagara anggota dina ngaronjatkeun kapasitas maranehanana kanggo ngumpulkeun sarta ngamangpaatkeun data K3 anu bisa dipercaya,ILO ngahasilkeun Toolbox kalawan asal tanagi anu relevan sarta luyu kalawan fakta. ILO ngabageakeun sae kasempetan kanggo didamel kalawan nagara anggota,mitra sosial sarta pihak-pihak sanes anu berkepentingan kanggo nyanghareupan tangtangan data K3 ieu sarta nyumponan komitmen maranehanana ka palaksanaan tujuan Agenda Pangwangunan Berkelanjutan 2030 sarta kawajiban maranehanana dumasar konvensi ILO.
Previous Post
Next Post

0 komentar: