Hari Musik Nasional - Bahasa Sunda

Hari Musik Nasional - Bahasa Sunda Mungkin sedikit yang tahu bahwa Hari Musik Nasional jatuh pada tanggal 9 Maret, rupanya perayaan Hari Musik ini tak hanya berlaku nasional saja ada juga Hari Musik Internasional yang jatuh pada tanggal 21 Juni. Sebenarnya mengapa Hari Musik harus ada? Alasannya cukup sederhana, untuk mengapresiasi para musisi beserta karya mereka.

Dinten Musik Nasional - Nalika Sunda 

Hari Musik Nasional - Bahasa SundaManawi sakedik anu terang yen Dinten Musik Nasional labuh dina ping 9 Maret,rupina perayaan Dinten Musik ieu tak ngan lumangsung nasional wae aya oge Dinten Musik Internasional anu labuh dina ping 21 Juni. Saleresna naha Dinten Musik kedah aya? Alesanna cekap basajan,kanggo ngahargaan para musisi bareng karya maranehanana. 

Kaliwat naha Dinten Musik Nasional labuh dina ping 9 Maret? Perkawis ieu patali jeung dinten wedal panyipta tembang Indonesia Raya,WR Supratman. WR Supratman sorangan dikasinugrahankeun gelar Pahlawan Nasional luhur jasa na nyiptakeun tembang kabangsaan anu dugi ayeuna urang kuping sarta nyanyikan. Mios ti jasa WR Supratman, para pegiat musik kaliwat ngarayakeun dinten musik saban ping 9 Maret sumawonten sateuacan diresmikeun. 

Rencana kanggo ngajadikeun ping 9 Maret minangka Dinten Musik Nasional sorangan atos disusun saprak warsih 2003,di era pamarentahan Presiden Megawati Soekarno Putri luhur usul ti Persatuan Artis Panyipta Tembang sarta Nu nata Musik Rekaman Indonesia (PAPPRI). Nanging peryogi wanci ampir hiji dekadeu kanggo midamel rarancang penetapan Dinten Musik Nasional kasebat diresmikeun. Dinten Musik Nasional sorangan diresmikeun dina warsih 2013 tiheula ku Presiden ka-6 Indonesia, Susilo Bambang Yudhoyono dina Kaputusan Presiden Nomer 10 Warsih 2013.

Hartos sarta Tujuan penetapan Dinten Musik Nasional ieu teh kanggo ngaronjatkeun apresiasi balarea ka musik nasional,ngaronjatkeun kapercayaan diri sarta motivasi pegiat musik Indonesia,sarta ngaronjatkeun prestasi dina tingkat nasional,regional,sarta internasional. Ku margi eta,di saban mepeling Dinten Musik Nasional biasana aya pangajen kanggo insan musik Indonesia sae anu hirup keneh atawa anu atos wafat. 

Nurutkeun Keppres Nomer 10 Warsih 2013,Musik sorangan mangrupa ekspresi budaya universal anu merepresentasikeun peunteun luhur sarta kamanusaan anu ngabogaan peran strategis kanggo ngamajukeun pangwangunan nasional. Dipambrih dina mepeling Dinten Musik Nasional ieu,balarea Indonesia bade langkung mikaresep karya anu dihasilkeun ku musisi Indonesia sarta instrumen sarta pusaka musik has bangsa. 

Uniknya ,penetapan Dinten Musik Nasional ieu sempet ngabalukarkeun kontroversi. Margi ping wedal WR Supratman disawalakeun, dumasar penelusuran sajarah aya sapalih ahli anu nyatakeun yen WR Supratman malahan diwedalkeun dina ping 19 Maret 1903 sanes dina ping 9 Maret 1903. Leupas ti kontroversi kasebat,ping 9 Maret atos resmi ditetepkeun minangka Dinten Musik Nasional janten mending diperingati semaksimal manawi sanes?

COMMENTS

SafelinkU | Shorten your link and earn money
Name

10 orang,1,agama,2,android,6,antivirus,1,antivirus 2017,1,antivirus gratis 2017,1,Backlink,1,bahasa indonesia,1,Bazista,1,Beasiswa,1,Belajar Hacking,7,Berkualitas,1,Biantara Sunda,1,bitcoin,25,blokchain,15,bootloop,25,cara instal McAFEE,1,catatan,1,Catatan Seorang Pejalan,1,Cerita,2,Cerpen,2,CIREBON,2,Crypterium,1,Deface,7,Dimensions,1,Dongeng Bahasa Cirebon,6,Dongeng Bahasa Inggris,3,dongeng bahasa sunda,1,Dork,2,dork 2017,2,Dork Fresh,2,dork fresh 2017,2,Download,1,download antivirus,1,download antivirus 2017,1,Drama,1,Firmware,29,Firmware ADVAN,8,Firmware OPPO,6,Firmware Samsung,19,Flash Advan,8,Flash Samsung,20,Fresh 2017,1,gambar,1,Google Drive,26,HAM,1,Harga,6,History,7,History Borobudur,2,history indonesia,2,ICO,15,INS,1,internasional,1,internet,1,Jurnalistik,1,KAIST Global ITTP,1,kerajinan,1,KERATON KASEPUHAN,2,Kesehatan,1,king of Sriwijaya Kingdom,1,Korea Selatan,1,Kumpulan Firmware,5,Kumpulan Pidato Bahasa Cirebon,7,kumpulan pidato bahasa sunda,6,Kumpulan Puisi,5,Kumpulan Puisi Keagamaan,2,LalaWorld,1,Legenda,1,Limbah,1,mencari website vuln,1,mengatasi lemot,1,Nasional,2,naskah,1,naskah Drama,1,Naskah Drama 10 Orang Pemain,1,one of the king of Sriwijaya Kingdom,1,OPPO,5,orang,1,pancasila,1,pemain,1,Pidato Bahasa CIrebon,2,Pidato Bahasa CIrebon,5,pidato bahasa indonesia,1,pidato bahasa sunda,6,plangon,1,politik,1,Prakarya,1,praktik kerja industri,1,puisi,1,ratu marpuah,1,Resep,5,resep ayam,4,resep ayam bakar,2,script,4,script deface,5,Sejarah,1,sejarah bali,1,Sejarah Cirebon,5,sejarah indonesia,18,Sejarah islam,1,sejarah kerajaan,5,Sejarah Kerajaan Cirebon,3,sertifikat,1,shell deface,4,SMKN 2 Kota Cirebon,1,SPACOIN,1,Spesifikasi,6,sumber,1,Surat,1,Tigereum,1,tool hacking,2,tools,1,Tugas Sekolah,62,tupar web vulnerability scanner,1,Tutorial Flash,33,Tutorial SQLI Dumper,1,update samsung,8,upgrade,12,upgrade samsung,18,USB Password Recovery Tools,1,windows 7,1,XI Perbankan 2,1,
ltr
item
Mumusweb: Hari Musik Nasional - Bahasa Sunda
Hari Musik Nasional - Bahasa Sunda
Hari Musik Nasional - Bahasa Sunda Mungkin sedikit yang tahu bahwa Hari Musik Nasional jatuh pada tanggal 9 Maret, rupanya perayaan Hari Musik ini tak hanya berlaku nasional saja ada juga Hari Musik Internasional yang jatuh pada tanggal 21 Juni. Sebenarnya mengapa Hari Musik harus ada? Alasannya cukup sederhana, untuk mengapresiasi para musisi beserta karya mereka.
https://3.bp.blogspot.com/-T89v4RyzgQ8/WgUmiHUmPAI/AAAAAAAAA1c/ADzlwolAdREfmYHnF5MHjD1h7UgA9GAagCLcBGAs/s320/Hari%2BMusik%2BNasional.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-T89v4RyzgQ8/WgUmiHUmPAI/AAAAAAAAA1c/ADzlwolAdREfmYHnF5MHjD1h7UgA9GAagCLcBGAs/s72-c/Hari%2BMusik%2BNasional.jpg
Mumusweb
https://www.mumusweb.com/2017/11/hari-musik-nasional-bahasa-sunda.html
https://www.mumusweb.com/
https://www.mumusweb.com/
https://www.mumusweb.com/2017/11/hari-musik-nasional-bahasa-sunda.html
true
1037987152267084456
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy