HARI Perawat Nasional - bahasa sunda

DINTEN Perawat Nasional - Nalika Sunda HARI Perawat NasionalDINTEN Perawat Nasional anu ditetepkeun saban Ping 17 Maret nyaeta dinten wedal na Persatuan Perawat Nasional Indonesia (PPNI). PPNI wedal minangka kenging ti kumpulan perawat-perawat anu hayangeun kitu kaayaanana wadah nasional anu engkena bade menaungi profesi keperawatan eta sorangan. PPNI nyondong minangka organisasi anu boga tujuan kanggo mengatur,ngembangkeun sarta ngaronjatkeun praktek keperawatan anu aman,kompeten,berkualitas sarta profesional kanggo balarea Indonesia. PPNI didirikeun dina ping 17 Maret 1974 anu kepengurusannya diwangun ti : 1 Pangurus Pusat PPNI berkedudukan di puseur dayeuh Nagara,32 Pangurus PPNI Propinsi,362 Pangurus PPNI Kabupaten/Kota sarta langkung ti 2500 Pangurus Komisariat (tempat damel) anu menghimpun ratusan rebu perawat Indonesia sae anu aya di Indonesia atawa di Jabi Nagari,ayeuna atos dijieun INNA-K (Indonesian National Nurses Association in Kuwait). PPNI,saprak Juni 2003 atos barobah kaayaan anggota ICN (International Council of Nurses) anu ka 125 kalawan visi minangka corong soanten anu kiat kanggo komunitas keperawatan sarta berkomitmen luhur kanggo mikeun pelayanan/asuhan keperawatan anu kompeten,aman sarta bermutu kanggo balarea lega.

DINTEN Perawat Nasional - Nalika Sunda

HARI Perawat NasionalDINTEN Perawat Nasional anu ditetepkeun saban Ping 17 Maret nyaeta dinten wedal na Persatuan Perawat Nasional Indonesia (PPNI). PPNI wedal minangka kenging ti kumpulan perawat-perawat anu hayangeun kitu kaayaanana wadah nasional anu engkena bade menaungi profesi keperawatan eta sorangan. PPNI nyondong minangka organisasi anu boga tujuan kanggo mengatur,ngembangkeun sarta ngaronjatkeun praktek keperawatan anu aman,kompeten,berkualitas sarta profesional kanggo balarea Indonesia. 

PPNI didirikeun dina ping 17 Maret 1974 anu kepengurusannya diwangun ti : 1 Pangurus Pusat PPNI berkedudukan di puseur dayeuh Nagara,32 Pangurus PPNI Propinsi,362 Pangurus PPNI Kabupaten/Kota sarta langkung ti 2500 Pangurus Komisariat (tempat damel) anu menghimpun ratusan rebu perawat Indonesia sae anu aya di Indonesia atawa di Jabi Nagari,ayeuna atos dijieun INNA-K (Indonesian National Nurses Association in Kuwait). PPNI,saprak Juni 2003 atos barobah kaayaan anggota ICN (International Council of Nurses) anu ka 125 kalawan visi minangka corong soanten anu kiat kanggo komunitas keperawatan sarta berkomitmen luhur kanggo mikeun pelayanan/asuhan keperawatan anu kompeten,aman sarta bermutu kanggo balarea lega.

PPNI berperan ka pembinaan,pengembangan,sarta pengawasan ka mutu atikan,ka pangladen keperawatan,sarta kahirupan profesi. PPNI oge berperan minangka pengembang elmu kauninga sarta teknologi keperawatan. PPNI oge boga fungsi netepkeun standar pangladen profesi,standar atikan,palatihan sarta pengembangan profesi,sarta netepkeun kawijakan profesi. 

Cacak kawitna atos kabentuk organisasi-organisasi keperawatan,nanging sacara nasional tacan aya organisasi. Sagala rupa organisasi alit ieu selanjutnya ngagabungkeun diri dina wangun organisasi sacara nasional anu saterusna lahirlah PPNI sepertos ayeuna ieu. Di umur na anu tiasa diitung atos sepuh,PPNI kiwari dihadapkan dina masalah perpecahan,di manten hiji persatu jumplukan mimiti misahkeun diri,sumawonten nyebutkeun dirina sanes deui perawat. Kasang pengker atikan perawat anu kawitna atos nganteurkeun na tak maranehanana hiraukan deui. Wedal na ulem-ulem keperawatan henteu sarta merta tiasa mengakomodir langgengnya hiji organisasi,malahan midamel perawat Indonesia beuki terkotak-kotak. 

Nu nyieun ulem-ulem kawas embung menilik sajarah ngeunaan keperawatan di Indonesia. Warsih 1990-an aya program bidan desa,di manten para perawat awewe lulusan Sakola Perawat Kasehatan (SPK) dididik salila 1 warsih dina sakola PPB (Program Atikan Bidan). Rebuan perawat awewe dididik dina progam kasebat ntuk memeuhi kaperluan bidan anu ditempatkeun di desa di sakumna pelosok desa di Indonesia. Selanjutnya para perawat awewe ieu ngagabung ka babon profesi IBI (Beungkeutan Bidan Indonesia) sarta kajabi ti PPNI. Kitu deui issue pamungkas para perawat anestesi nyieun organisasi sorangan anu oge kajabi ti perawat. Salila ieu perawat anestesi asalna ti perawat umum saterusna dikursuskeun salila 6 sasih,nerus aya D3 Perawat Anestesi,sarta ayeuna ngembang barobah kaayaan D4 Anestesi. Saterusna para perawat anestesi ieu mewastakeun diri Nu nata Anestesi,sarta issue-na tak hoyong deui disebut minangka saurang perawat cacak maranehanana mios ti perawat sarta sakola perawat.

Benten kalawan babon organisasi dokter,IDI kitu solid cacak widang spesialisasi teras ngembang sarta nambahan maranehanana berinduk keneh dina babon na IDI. Kitu kaayaanana persatuan spesialis panon,spesialis obsgyn,spesialis jajantung,spesialis bedah sarta spesialisasi lianna maranehanana angger ngahiji dina hiji babon IDI. Naha perawat resep mengotakkeun diri? Jiga pepatah kacang hilap kulit na. Pamarentah dina perkawis ieu nu nyieun ulem-ulem sarta kawijakan kawas hilap kalawan sajarah,hilap kalawan kawijakan pendahulunya sanes menyatukeun nanging midamel kotak-kotak kasebat. Manawi ieu pisan perluna peunteun tawar keterlibatan wawakil organisasi dina pembuatan ulem-ulem. 

Tak ngan pangemut wae,nanging urang leres-leres kedah nyurtian hartos mepeling kasebat. Margi di Dinten Perawat ieu,urang tiasa mengevaluasi atos sajauh manten peran perawat dina ngawangun sarta nyageurkeun bangsa,sajauh manten deui kompetensi urang,kualitas pangladen urang,sarta keprofesionalan urang dina nyadiakeun pangladen keperawatan anu leres-leres komprrehensif kanggo balarea Indonesia.

COMMENTS

SafelinkU | Shorten your link and earn money
Name

10 orang,1,agama,2,android,6,antivirus,1,antivirus 2017,1,antivirus gratis 2017,1,Backlink,1,bahasa indonesia,1,Bazista,1,Beasiswa,1,Belajar Hacking,7,Berkualitas,1,Biantara Sunda,1,bitcoin,25,blokchain,15,bootloop,25,cara instal McAFEE,1,catatan,1,Catatan Seorang Pejalan,1,Cerita,2,Cerpen,2,CIREBON,2,Crypterium,1,Deface,7,Dimensions,1,Dongeng Bahasa Cirebon,6,Dongeng Bahasa Inggris,3,dongeng bahasa sunda,1,Dork,2,dork 2017,2,Dork Fresh,2,dork fresh 2017,2,Download,1,download antivirus,1,download antivirus 2017,1,Drama,1,Firmware,29,Firmware ADVAN,8,Firmware OPPO,6,Firmware Samsung,19,Flash Advan,8,Flash Samsung,20,Fresh 2017,1,gambar,1,Google Drive,26,HAM,1,Harga,6,History,7,History Borobudur,2,history indonesia,2,ICO,15,INS,1,internasional,1,internet,1,Jurnalistik,1,KAIST Global ITTP,1,kerajinan,1,KERATON KASEPUHAN,2,Kesehatan,1,king of Sriwijaya Kingdom,1,Korea Selatan,1,Kumpulan Firmware,5,Kumpulan Pidato Bahasa Cirebon,7,kumpulan pidato bahasa sunda,6,Kumpulan Puisi,5,Kumpulan Puisi Keagamaan,2,LalaWorld,1,Legenda,1,Limbah,1,mencari website vuln,1,mengatasi lemot,1,Nasional,2,naskah,1,naskah Drama,1,Naskah Drama 10 Orang Pemain,1,one of the king of Sriwijaya Kingdom,1,OPPO,5,orang,1,pancasila,1,pemain,1,Pidato Bahasa CIrebon,2,Pidato Bahasa CIrebon,5,pidato bahasa indonesia,1,pidato bahasa sunda,6,plangon,1,politik,1,Prakarya,1,praktik kerja industri,1,puisi,1,ratu marpuah,1,Resep,5,resep ayam,4,resep ayam bakar,2,script,4,script deface,5,Sejarah,1,sejarah bali,1,Sejarah Cirebon,5,sejarah indonesia,18,Sejarah islam,1,sejarah kerajaan,5,Sejarah Kerajaan Cirebon,3,sertifikat,1,shell deface,4,SMKN 2 Kota Cirebon,1,SPACOIN,1,Spesifikasi,6,sumber,1,Surat,1,Tigereum,1,tool hacking,2,tools,1,Tugas Sekolah,62,tupar web vulnerability scanner,1,Tutorial Flash,33,Tutorial SQLI Dumper,1,update samsung,8,upgrade,12,upgrade samsung,18,USB Password Recovery Tools,1,windows 7,1,XI Perbankan 2,1,
ltr
item
Mumusweb: HARI Perawat Nasional - bahasa sunda
HARI Perawat Nasional - bahasa sunda
DINTEN Perawat Nasional - Nalika Sunda HARI Perawat NasionalDINTEN Perawat Nasional anu ditetepkeun saban Ping 17 Maret nyaeta dinten wedal na Persatuan Perawat Nasional Indonesia (PPNI). PPNI wedal minangka kenging ti kumpulan perawat-perawat anu hayangeun kitu kaayaanana wadah nasional anu engkena bade menaungi profesi keperawatan eta sorangan. PPNI nyondong minangka organisasi anu boga tujuan kanggo mengatur,ngembangkeun sarta ngaronjatkeun praktek keperawatan anu aman,kompeten,berkualitas sarta profesional kanggo balarea Indonesia. PPNI didirikeun dina ping 17 Maret 1974 anu kepengurusannya diwangun ti : 1 Pangurus Pusat PPNI berkedudukan di puseur dayeuh Nagara,32 Pangurus PPNI Propinsi,362 Pangurus PPNI Kabupaten/Kota sarta langkung ti 2500 Pangurus Komisariat (tempat damel) anu menghimpun ratusan rebu perawat Indonesia sae anu aya di Indonesia atawa di Jabi Nagari,ayeuna atos dijieun INNA-K (Indonesian National Nurses Association in Kuwait). PPNI,saprak Juni 2003 atos barobah kaayaan anggota ICN (International Council of Nurses) anu ka 125 kalawan visi minangka corong soanten anu kiat kanggo komunitas keperawatan sarta berkomitmen luhur kanggo mikeun pelayanan/asuhan keperawatan anu kompeten,aman sarta bermutu kanggo balarea lega.
https://3.bp.blogspot.com/-z62WTJBj09I/WgVNCAJGoMI/AAAAAAAAA1s/VPTMj0LTCB8mHk1MAbTQbHyW8hVlFNqbACLcBGAs/s320/HARI%2BPerawat%2BNasional.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-z62WTJBj09I/WgVNCAJGoMI/AAAAAAAAA1s/VPTMj0LTCB8mHk1MAbTQbHyW8hVlFNqbACLcBGAs/s72-c/HARI%2BPerawat%2BNasional.jpg
Mumusweb
https://www.mumusweb.com/2017/11/hari-perawat-nasional-bahasa-sunda.html
https://www.mumusweb.com/
https://www.mumusweb.com/
https://www.mumusweb.com/2017/11/hari-perawat-nasional-bahasa-sunda.html
true
1037987152267084456
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy